marți, 8 mai 2018

A treia activitate de învățare la școala coordonatoare din Komarno - Slovacia

În săptămâna 30 aprilie - 4 mai 2018 a avut loc cea de a treia activitate de învățare din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus Plus COOPERATIVE INTERACTIVE LEARNING, la școala coordonatoare Stredna odborna skola obchodu a sluzieb - Kereskedelmi es Szolgaltatoipari Szakkozepiskola din localitatea Komarno, Slovacia. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat: Maria Reuț, director adjunct și Violeta Iacentiuc, profesor coordonator și elevii Bolocan Nicoleta, Melniciuc Ioana, Tucaliuc Bogdan, Iftimie Andrei și Spoială Adrian, toți din clasa a XI-a la specializarea turism și alimentație. 



Primele activități au fost de tip nonformal, de cunoaștere a membrilor echipelor din cele 3 țări. Într-un timp scurt și într-o atmosferă destinsă, elevii au făcut cunoștință și au aflat câteva informații despre colegii lor.


Programul activităților a vizat continuarea lucrului în echipe mixte (1 elev slovac, 1 elev român, 1 elev italian) pentru realizarea ultimelor părți din Ghidul Turistic Interactiv, produs final al proiectului - ghid complex care furnizează oricărui turist informații variate despre regiunile celor trei țări implicate în proiect, aflat la adresa web
https://coopeative-interactive-learning.webnode.sk/home2/





Elevii au realizat în colaborare prezentări Prezi despre atracțiile turistice regionale și despre calendarul evenimentelor importante (festivaluri, târguri, concerte, spectacole) ce au loc lunar în fiecare dintre regiuni. Apoi au prezentat produsul muncii lor în fața colegilor, îmbunătățindu-și capacitățile de comunicare în limba engleză, pe lângă abilitățile digitale de utilizare a unor programe și aplicații noi.








S-a organizat o conferință finală, de prezentare și evaluare a proiectului, conferință la care au luat parte oficialități ale orașului Komarno, directori de la alte școli din oraș, profesori și elevi implicați în activitățile derulate pe parcursul a doi ani în cadrul proiectului. Cu această ocazie au fost înmânate și certificatele de participare la ultima activitate de învățare din cadrul parteneriatului Cooperative Interactive Learning.





Trebuie menționate și vizitele culturale efectuate în timpul liber la obiective din orașul Komarno, precum și în capitala Slovaciei - Bratislava.



În concluzie, ultima activitate de învățare din cadrul proiectului a fost foarte bine organizată, centrată pe obiectivele proiectului, reușindu-se finalizarea Ghidului Turistic Interactiv, ghid realizat numai în echipe de lucru mixte, pe parcursul a trei activități de învățare și a două activități de învățare virtuale derulate în cei doi ani de proiect. Putem spune că elevii și profesorii din cele trei școli europene au devenit adevărați prieteni în acești doi ani și în mod sigur colaborarea dintre școlile partenere va continua și în viitor, prin alte parteneriate Erasmus Plus. 


Vă invităm să apreciați pagina de Facebook a proiectului!








.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu