duminică, 1 aprilie 2018

A doua reuniune transnațională de proiect - la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava


În perioada 26-28 martie 2018 a avut loc cea de a doua reuniune transnațională de proiect din cadrul parteneriatului Erasmus Plus – Cooperative Interactive Learning. Școala gazdă a fost Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, iar participanții au fost:  Katarína Mészárosová și Andrea Hajabácsová, din partea școlii coordonatoare din Slovacia, precum și Maria Pia Girardi și Paola Taddei, din partea școlii partenere din Italia. Din partea școlii gazdă au fost prezenți toți membrii echipei de proiect.

Reuniunea a avut un program structurat pe trei zile astfel încât să se poată evalua stadiul de realizare al obiectivelor proiectului și al produselor finale. În prima zi s-au discutat aspectele cele mai importante privitoare la activitățile de învățare realizate, atât cele efectuate în cadrul mobilităților, cât și cele virtuale. S-a subliniat impactul puternic pe care activitățile de învățare virtuale le-au avut asupra elevilor participanți, în special datorită modului de lucru în echipe mixte. În cadrul reuniunii s-a mai discutat despre viitoarea activitate de învățare (și ultima) ce va avea loc la școala coordonatoare din Komarno, Slovacia, în perioada 30 aprilie – 4 mai. S-a analizat website-ul proiectului, propunându-se îmbunătățiri. Spre finalul zilei de lucru s-a organizat un tur al Colegiului, în care profesorii slovaci și italieni s-au întâlnit și cu elevii participanți la proiectul CIL.
A doua zi a fost dedicată analizei gradului de implementare a proiectului, a chestionarelor, a impactului atât asupra participanților dar și a școlii și comunității locale. În ansamblu, toate aceste aspecte au fost realizate conform formularului de aplicație. Ultima zi a fost dedicată prezentării activităților de diseminare realizate până acum în cadrul proiectului. S-a subliniat importanța realizării unei conferințe finale de către toate școlile implicate în proiect, la care să se prezinte activitățile proiectului, rezultatele concrete și produsul final – Ghidul Turistic Interactiv. După terminarea sesiunii de lucru, coordonatoarea din Slovacia a înmânat diplomele de participare profesorilor prezenți.În timpul liber oaspeții au avut ocazia să viziteze câteva obiective turistice din zona Bucovinei, mănăstirea Sucevița, mănăstirea Moldovița, centrul de ceramică de la Marginea.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu