marți, 7 februarie 2017

Activitate virtuală de învățare - ianuarie-februarie 2017

S-au organizat 3 conferințe Skype pentru a lucra interactiv si prin colaborare la produsele proiectului. D-na profesoara Andrea Habajacsova împreună cu d-na profesoară Katarina Meszarosova de la scoala coordonatoare din Slovacia au condus în mod profesionist aceste activități de învățare inedite, explicând clar sarcinile de realizat și modul de lucru.
Prima activitate - pe 19 ianuarie 2017 - a avut urmatorul program:
- crearea unui tabel în Excel
- avantaje/dezavantaje ale diferitelor tipuri de cazari (hotel, pensiune, camping, apartament, hostel)
- completarea unui document comun - Acommodation Guide, utilizand aplicatiile oferite de Gmail, Google Sheets.
- evaluare
Mai întâi elevii au realizat după indicațile primite un tabel model în Microsoft Excel, învățând să dea și un aspect elegant acestuia. Au fost din nou împărțiți în 5 grupe de lucru, fiecare grupă conținând un elev slovac, unul român și unul italian, schimbând între ei adresele de email si de Facebook. Fiecare din cele 5 grupe a primit ca sarcina de lucru un anumit tip de cazare din cele 5: hotel, pensiune, camping, apartament, hostel,  Apoi li s-a dat acces la documentul comun în care fiecare a completat în limba engleză informațiile cerute: avantaje/dezavantaje ale diferitelor tipuri de cazari, link-uri către unități de cazare conform grupei din care fac parte.  Elevii au colaborat în cadrul echipei și au utilizat aplicatia Facebook Messenger pentru a schimba informațiile necesare completarii tabelelor comune.
Câteva fotografii din timpul acestei activități:
A doua activitate - pe 26 ianuarie 2017 - a avut urmatorul program:
- atribuirea în cadrul celor 5 echipe deja create a unui studiu de caz: 
1) familie cu 2 copii (si un catel) în vacanță care doreste cazare la un apartament din cele 3 orase: Komarno, Suceava, Pisa timp de 7 zile. Alegerea unei unități de cazare corespunzatoare cerințelor specificate în sarcinile studiului de caz. Calculul cheltuielilor conform bugetului. 
2)  7 elevi de liceu care fac turul celor trei orașe și doresc cazare la camping-uri. Alegerea unor unități de cazare corespunzatoare cerințelor specificate în sarcinile studiului de caz. Calculul cheltuielilor conform bugetului. 
3) cuplu tânăr care dorește să viziteze cele 3 orașe și să fie cazat la pensiuni. Alegerea unor unități de cazare corespunzatoare cerințelor specificate în sarcinile studiului de caz. Calculul cheltuielilor conform bugetului. 
4) fotograf care dorește cazare la hosteluri în cele 3 orașe Suceava, Komarno, Pisa. Alegerea unor unități de cazare corespunzatoare cerințelor specificate în sarcinile studiului de caz. Calculul cheltuielilor conform bugetului. 
5) om de afaceri care dorește cazare la hotel de lux timp de 3 zile în fiecare dintre cele 3 orase. Alegerea unor unități de cazare corespunzatoare cerințelor specificate în sarcinile studiului de caz. Calculul cheltuielilor conform bugetului. 
- completarea tabelelor din Acommodation Guide în funcție de grupa specificata (elevii din România au căutat cazare în Slovacia, cei din Italia în România și cei din Slovacia în Italia, ca niste angajați ai unei agenții de turism)
- crearea unui pliant de prezentare a unității de cazare alese utilizând aplicatia Google Drawing
-evaluare
Elevii colaborat în cadrul echipei și au utilizat Facebook Messenger pentru a schimba informațiile necesare completarii tabelelor conform grupelor din care au facut parte.
Câteva fotografii din timpul acestei activități:
A treia activitate - pe 7 februarie 2017 - a avut urmatorul program:

- tutorial de realizare a graficelor in Excel, pornind de la datele dintr-un tabel
- colectarea de informații prin colaborare în legatură cu prețurile medii ale anumitor produse în fiecare dintre cele trei orașe (pizza, înghețată, cafea, bilete muzeu, bilete autobuz, taxi)
- realizarea unui tabel cu prețurile acestor produse
- realizarea unui grafic - Column - pentru a compara prețurile între cele 3 orase
- completarea chestionarului online de evaluare
- un test pentru verificarea cunoștințelor asimilate  
Elevii colaborat în cadrul echipei și au utilizat Facebook Messenger pentru a schimba informațiile necesare completarii tabelelor conform grupelor din care au facut parte.
Câteva fotografii din timpul acestei activități:

În urma acestor activități virtuale de învățare se vor elibera certificate de învățare pentru toți elevii și profesorii implicați. 
Mai multe fotografii din timpul activităților de învățare virtuale găsiți pe pagina de Facebook a proiectului CIL!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu